Aeropress

Aeropress

Aeropress un French press ir stipri līdzīgas kafijas pagatavošanas metodes. Pagatavošana notiek divos etapos. Visupirms kafija tiek sajaukta ar ūdeni, pēcāk tiek filtrēta caur smalku filtru; vienīgā atšķirība ir filtrēšanas iekārtā.

Ierīces izmantošnas secība:

  • samitrina vienreizlietojamo filtru; to uzliek uz apakšējā vāciņa, ko uzskrūvē uz cilindra. Cilindru uzlik uz krūzes.
  • pēc tam caur piltuvi ielej cilindrā ūdeni, kas ir 90 ° C. Ūdeni jāielej līdz atzīmēm uz cilindra, jāmaisa ar lāpstiņu 10 sekundes.
  • pēcāk virzuli ieveto cilindrā, to spiežot uz leju (apm 20 sekundes), ūdens tiek izspiests caur kafijas biezumiem (tie paliek filtrā).

Labākais, ko varam pagatavot...