Chemex

Chemex

Chemex ir stikla kolba ar sašaurinājumu pa vidu. Lai tajā pagatavotu kafiju, tiek izmantoti  speciāla papīra, biezāki kafjas filtri nekā standartā. Chemex sniedz iespēju pilnībā atvērt arabikas garšu nianses un burvīgo aromātu, līdz ar to kafijas garša ir pilnīga līdz smalkākajām niansēm. Vēlams izmantot 100% arabiku, jo šī metode ļaus jums novērtēt izcilo garšu buķeti.

Ierīces izmantošnas secība:

  • papīra filtru ieliek kolbas kakla daļā, pēcāk filtru samitrina- ar nelielu ūdens daudzumu, to aplejot.
  • nenoņemot filtru, jāizlej ūdeni no kolbas.
  • tad svaigi malta kafija jāieber filtrā, jāpārlej ar karstu ūdeni (90 ° C). Ūdens jālej lēnām, apļa veidā. Ar ūdens daudzumu var variēt, bet tam jābūt pietiekoši, lai iztecētu cauri  kafijas biezumiem.
  • tad jānogaida līdz ūdens ir iztecējis caur kafijas biezuiem;
  • visbeidzot var noņemt filtru, kurā ir kafijas biezumi.
  • nesteidzīga kafijas baudīšana ir piedzīvojums, un pārdomājiet katru kafijas malku, jo šī ir ideāla pagatavošanas metode mājas apstākļos.