Espresso

Espresso
Tas ir kafijas dzēriens, kas tiek sagatavots, ūdenim spiediena rezultātā caurtekot caur filtru, piepildītu ar maltu kafiju. Klasisks espresso - 30 ml kafijas dzēriena, kas iztek  25 sekunžu laikā. Tas ir ātrākais kafijas pagatavošanas veids.

Pagatavošana:

  • ieberiet 8-10 gramus svaigi maltas kafijas filtrā.
  • rūpīgi ar roku izlīdziniet.
  • Iimantojot presi, nopresējiet  ar noslodzi 10 - 15 kg tā, lai maltā  kafija izskatās pēc blīvas, vienmērīgas tabletes.
  • caur šo izveidoto tableti  tiek laists 90 - 95°C karsts ūdens.
  • kafijas malums, doza un presēšanas stiprums tiek regulēts tā, lai espresso ( 30 ml) iztecētu 25 sekunžu laikā.
  • noteikti izmantojiet iepriekš uzsildītas tasītes.

Mēs baudām espresso, lai gūtu patīkamu pēcgaršu, nepievienojot ne cukuru, ne pienu. Jo kvalitatīvāka kafija, jo patīkamāka un ilgāka ir pēcgarša.